Санітарні правила кухаря
Санітарні правила кухаря. Особиста гігієна
– приступаючи до приготування їжі, стежте за тим, щоб руки були чистими, одяг охайною – одягніть фартух, посуд, плита і стіл, де будете готувати, не мали бруду, особиста гігієна насамперед;
– борошно треба просіяти, крупу – перебирати, овочі і фрукти ретельно мити;
– про солі: щоб не пересолити суп, соус, інші страви, соліть в кілька прийомів, зачерпываете рідина для проби з середини каструлі дерев’яною ложкою; м’ясо, рибу, овочі солити перед обсмажуванням, картопля – перед закінченням; щоб сіль була сухою і розсипчастою, додайте в солонку 2 зернятка рису; якщо страва пересолене – розбавити його молоком, оливками, несоленными компонентами; пересолений суп можна виправити, опустивши в нього на ложці цукор і, коли він почне розчинятися, вийміть його;
– після приготування їжі, прибери за собою – прості санітарні правила кухаря.

Комментариев нет:
Отправить комментарий